Rondreis Brazilië

Groepsrondreizen Brazilië

Een rondreis door Brazilië is een reis vol verrassingen. Brazilië is een reusachtig land in Zuid-Amerika, het is het op vier na grootste land van de wereld. Je vindt er zowel bruisende steden als de rust van de natuur. Brazilië grenst aan de landen Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay. Ten oosten van de bijna 7500 kilometer kustlijn van Brazilië ligt de Atlantische Oceaan. De hoofdstad heet Brasilia.

De geschiedenis van Brazilie

De eerste bewoners van Brazilië waren indianen. De indianen leefden vooral in de kustgebieden en op de oevers van de rivier de Amazone. In 1500 arriveerde de Portugese zeevaarder Pedro Álvares Cabral in Brazilië. Dit moment wordt als de officiële ontdekking van Brazilië beschouwd. Algauw werd begonnen aan de kolonisatie van Brazilië door de Portugezen. Maar ook de Nederlanders bezaten in de 17e eeuw belangrijke plekken aan de Braziliaanse kust. Er werden, zowel door de Portugezen als door de Nederlanders, vele Afrikanen naar Brazilië gehaald om als slaaf te werken voor de kolonisten. Het einde van de Portugese overheersing kwam in het begin van de 19e eeuw in zicht, toen het Portugese koningshuis in 1807 het eigen land moest ontvluchten. Het leger van Napoleon stond op het punt om Lissabon aan te vallen. Pas in 1821 gaat de koning van Portugal, Dom João VI, terug naar Portugal. Zijn zoon Dom Pedro I blijft in Brazilië en verklaarde Brazilië in 1822 onafhankelijk. Deze onafhankelijkheid wordt door Portugal echter pas drie jaar later erkend.

Advertenties van onze partners

De cultuur van Brazilie

Tijdens een rondreis door Brazilië maak je kennis met een levendige cultuur, die ontstaan is uit een mengelmoes aan invloeden van verschillende volken, hoofdzakelijk Portugese, Afrikaanse en Indiaanse invloeden. In de taal, kunst en architectuur herken je de Portugese invloed, in de swingende Braziliaanse muziek hoor je de invloed van de Afrikanen en in de jungle ontmoet je de traditionele indianenstammen. De Brazilianen houden van muziek, feesten en goed eten. Legendarisch is natuurlijk het grote carnaval in Rio de Janeiro met de swingende optochten en sambamuziek. Maar ook door het jaar heen worden er in vele steden en dorpjes bier- en wijnfeesten gehouden. Ook voor een goede maaltijd ben je in Brazilië aan het goede adres. De hoofdingrediënten van een typische Braziliaanse maaltijd zijn, rijst, bruine bonen en gegrild vlees. Een populaire Braziliaanse specialiteit is ´picanha´, geroosterd rundvlees dat in dunne reepjes wordt gesneden. De nationale drank van Brazilië is ´caipirinha´, bestaande uit cachaça, fijngestampte limoen en suiker.

Natuur en Landschap Brazilie

De magische natuur van Brazilië zal niemand onaangeraakt laten tijdens een rondreis door dit land. In het midden en zuiden van Brazilië rijzen de afgetopte tafelbergen wel tot 3000 meter hoog. Tussen de steile hellingen stromen ruige rivieren met veel stroomversnellingen en watervallen. De watervallen van Foz de Iguaçu zijn wereldberoemd om hun adembenemende schoonheid. Maar ook het fascinerende Amazonegebied zal op het programma staan van een rondreis door Brazilië. De rivier de Amazone ontspringt in Peru en mondt na 7025 kilometer in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Het Amazonegebied is één van de gebieden met de grootste biodiversiteit ter wereld. Je vindt er prachtige regenwouden vol bijzondere bomen en planten en een geweldige diversiteit aan dieren. Zo leven er in het Amazonegebied onder andere, jaguars, tapirs, vele apensoorten, rivierdolfijnen, kaaimannen, gordeldieren, slangen en nog veel meer.

Het klimaat van Brazilie

Vanwege de enorme grootte van het land, heersen er in Brazilië verschillende klimaten. Over het algemeen is het klimaat, op het uiterste zuiden na, als tropisch te bestempelen. Vooral in het noorden in het Amazonegebied is het klimaat overheersend tropisch van karakter. Er zijn weinig temperatuurverschillen. De gemiddelde temperatuur schommelt er altijd rond de 26ºC. Ten zuiden van het Amazonegebied ligt hoogland. Hier heerst een savanneklimaat. In het zuiden van Brazilië heerst een meer maritiem klimaat. Er komen hier wel grotere verschillen in temperatuur voor. Terwijl in de rest van het land nauwelijks onderscheid kan worden gemaakt tussen de seizoenen, is er hier wel duidelijk sprake van zomer en winter. Omdat Brazilië op het zuidelijk halfrond is gelegen, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons.

Offerte rondreis Brazilië? Klik hier