Rondreis Canada

Groepsrondreizen Canada

Canada is een veelzijdige bestemming, die alles in zich heeft om van een rondreis een succes te maken. Tijdens een rondreis door Canada raak je niet uitgekeken. Canada biedt de ideale combinatie van indrukwekkende natuur en bruisende steden. Canada is het op één na grootste land van de wereld en daarom ook een bestemming waar je iedere keer weer iets nieuws zult ontdekken. Canada is gelegen in het noorden van Noord-Amerika en grenst in het zuiden aan de Verenigde Staten, in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het westen aan de Amerikaanse staat Alaska en de Grote Oceaan en in het oosten aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Ottowa.

Advertenties van onze partners

De geschiedenis van Canada

Het huidige grondgebied van Canada wordt al duizenden jaren bewoond. De eerste bewoners waren waarschijnlijk de Inuit (eskimo´s) en de indianen, die vanuit Azië over de Beringlandbrug naar het Amerikaanse continent zijn getrokken. Er zijn op Canada bewijzen gevonden dat rond de 10de eeuw Vikingen nederzettingen hebben gehad in Canada. Tegen het einde van de 15e eeuw zetten de Engelsen voet aan wal in Canada. Het waren echter de Fransen die in de 16e eeuw begonnen met het verkennen van het binnenland. Zij stichtten hier in 1605 de eerste nederzetting. In de jaren die volgden, ontstonden er vele conflicten tussen de Fransen en de lokale bevolking en later ook met de Engelsen die probeerden om hier hun gebied uit te breiden. Na de Franse en Indiaanse oorlog slaagden de Engelsen in 1763 erin om het gebied onder controle te krijgen. Canada, zoals we het vandaag de dag kennen, is ontstaan op 1 juli 1867. Op die dag werden Boven Canada (Ontario) en Beneden Canada (Québec) samengevoegd onder de naam Dominion of Canada met John A. Macdonald als eerste minister. Canada was semi-onafhankelijk. Pas in 1982 werd Canada geheel onafhankelijk van Groot-Brittannië.

De cultuur van Canada

De cultuur van Canada bestaat uit invloeden van de inheemse bevolking in combinatie met de Franse en Engelse invloeden. De indianen hebben Canada zijn naam gegeven. ´Canada´ stamt af van het indiaanse woord ´Kanata´, wat nederzetting betekent. Er leven in Canada tegenwoordig nog ongeveer 300.000 indianen, vooral in het Yukon Territory en in de provincies Ontario, British Columbia, Saskatchewan en Manitoba. In het uiterste noorden leven nog de Inuit (eskimo´s). In de Canadese steden overheerst de Engelse en de Franse cultuur. Het Engels en het Frans zijn allebei een officiële landstaal in Canada, maar er wordt voornamelijk Engels gesproken. Alleen in Québec spreekt bijna iedereen Frans. In deze stad is dan ook overduidelijk de Franse invloed merkbaar. Religie speelt in Canada over het algemeen geen invloedrijke rol in het dagelijkse leven, wel is ongeveer 50% van de bevolking rooms-katholiek. Tijdens een rondreis door Canada zal je kunnen genieten van de heerlijke en afwisselende Canadese keuken. Iedere streek kent zijn eigen specialiteiten. Proef bijvoorbeeld rundvlees in Alberta, zalm in British Columbia en Franse taartjes en pasteitjes in Québec.

Natuur en Landschap Canada

Canada beschikt over een enorme diversiteit aan landschap. Het noorden wordt gekenmerkt door arctische landschappen bestaande uit ijs en gletsjers. In het midden van Canada liggen weidse prairies. Het landschap in het westen wordt gedomineerd door de Rocky Mountains en in het zuiden liggen duizenden meren. In het oosten liggen indrukwekkende kustgebieden en het eiland New Foundland. Canada is rijk aan vele fantastische natuurparken. Ieder gebied heeft wat betreft landschap en natuur zijn eigen bijzondere trekpleisters. Wie eens een rondreis maakt door Canada, zal steeds weer terug willen keren. Iedere keer valt er weer iets nieuws te ontdekken in dit gigantische land.

Het klimaat van Canada

In Canada komen verschillende klimaatsoorten voor. Het noorden is vooral koud en droog. In de winter kunnen de temperaturen dalen tot wel -40ºC. Maar ook in het midden van Canada op de prairies kan het in de winter flink vriezen. Het oosten van Canada is over het algemeen redelijk koel en de winters kunnen zeer extreem zijn. Het zuiden en het westen hebben een warm en vochtig klimaat met milde winters. In de zomer kan het er warm zijn met wel 35ºC.

Offerte rondreis Canada? Klik hier