Rondreis China

Groepsrondreizen China

China ligt in Oost-Azië en beslaat een oppervlakte die wel 239 maal zo groot is als Nederland. China behoort dan ook tot de grootste landen van de wereld. De hoofdstad van dit enorme land is Beijing. Een rondreis is de meest aangewezen manier om China te verkennen.

De geschiedenis van China

Al 1500 jaar v. Chr. bestond er in China een hoogontwikkelde cultuur. China is door de eeuwen heen bestuurd door verschillende dynastieën. De basis voor het Chinese keizerrijk werd gelegd omstreeks 200 v. Chr. onder de Qin dynastie, onder leiding van Qin Shi Huang Di. In deze tijd werd ook begonnen aan de bouw van de Chinese Muur. Ten tijde van de Tang- en Sungdynastie, tussen 700 en 1200, werden belangrijke uitvindingen gedaan als, buskruit, boekdrukkunst, kompas en papiergeld. Tijdens de laatste dynastieën, onder de Ming en Qing keizers, werden er vele tempels gebouwd door het hele land. Ook de Verboden Stad en de Hemeltempel in Beijing stammen uit deze periode. Na eeuwen van bloei ging het in de 19e eeuw bergafwaarts met China. Er was veel corruptie en er ontstond grote hongersnood onder de bevolking.

Advertenties van onze partners

Op 10 oktober 1911 maakte de Xinhai-revolutie, onder leiding van Sun Yat Sen, een einde aan het tweeduizend jaar oude keizerrijk van China. Na de revolutie ontstonden er veel conflicten en groeide er een sterke communistische beweging onder leiding van Mao Zedong. Het communistische leger wist in 1949 de macht te grijpen. Mao Zedong regeerde met harde hand en onder zijn bewind vielen vele doden, zowel door verhongering als door vervolgingen voor politiek verraad. Met de Culturele Revolutie tussen 1966 en 1976 probeerde Mao Zedong het volk onder controle te houden. Hij wilde de communistische waarden in de samenleving sterker doen laten gelden. Het was een periode vol geweld en onrechtvaardigheid en veel verworvenheden uit de voorafgaande jaren werden vernield. Na het overlijden van Mao Zedong in 1976 kwam de macht in handen van de gematigde Deng Xiaoping. Hij voerde vele economische en sociale hervormingen door. Het land werd weer geopend voor de buitenwereld.

De cultuur van China

De cultuur van China is zeer divers. China is lange tijd een geïsoleerd land geweest en heeft zich op zijn eigen manier ontwikkeld. In China gaat er dan ook een wereld voor je open op cultureel gebied. De Chinese cultuur is beïnvloed door verschillende religies en denkwijzen als, het taoïsme, confucianisme, de traditionele Chinese godsdienst en het boeddhisme. Deze invloeden zijn vandaag de dag nog op veel plekken in China duidelijk aanwezig. Maar de laatste jaren hebben globalisering en modernisering ervoor gezorgd dat er in China ook hypermoderne steden zijn ontstaan. Deze combinatie van diepgewortelde tradities en het moderne leven, maken dat een rondreis door China een bijzondere culturele ervaring zal zijn.

Natuur en Landschap China

China beschikt over diverse landschappen. Het westen van China wordt gedomineerd door hoge bergen en bekkens. In het oosten vind je vooral heuvelachtige gebieden en vlakten. Langs de grens met Mongolië liggen steengruiswoestijnen. In het noord- en zuidoosten liggen veel vruchtbare gebieden. Een groot gedeelte van China wordt gebruikt voor akkerbouw. Bijzonder zijn de abstracte patronen van de terraslandbouw, onder andere in de provincie Guangxi. In het zuiden van het land liggen nog enkele regenwouden. Het bekendste wilde dier van China is de panda.

Het klimaat van China

In het noordoosten en het midden van China heerst een landklimaat met hete zomers en koude winters. Het zuidoosten van China wordt gedomineerd door een tropisch klimaat, waar in de zomer veel regen valt. In de berggebieden heerst een hooggebergteklimaat met zachte zomers en zeer strenge winters. De beste tijd voor een rondreis door China is het voorjaar of het najaar. De zomers kunnen op sommige plekken erg heet zijn en andere plekken zijn in de winter juist weer extreem koud.

Offerte rondreis China? Klik hier