Rondreis Thailand

Groepsrondreizen Thailand

Prathet Thai. Dat is de Thaise naam en het betekent `vrij land`. Vroeger, tot 1949, heette het Siam. Het land is een koninkrijk en de hoofdstad is Bangkok. Bijna 66 miljoen mensen wonen er in Thailand. In het zuiden grenst het aan Maleisië. In het zuidoosten aan de Golf van Thailand. In het oosten aan Cambodja en Laos en in het westen aan Myanmar en de Andamanse Zee. De taal die door 90% van de bevolking wordt gesproken is Thai. In deze Thai zitten vijf dialecten.

De geschiedenis van Thailand

In de beginjaren 1000 gaan vele Thais vanuit Zuid-China naar het huidige Thailand. Er waren in die tijd vele koninkrijkjes die bedreigd werden door Vietnam en Birma. Vanaf de 16de eeuw waren er kontakten met Portugezen en Nederlanders. In 1770 benoemde generaal Taksin zichzelf tot koning maar werd in 1782 geëxecuteerd. Een andere generaal, Chakri werd nu de nieuwe koning en noemde zich Rama I. Alle opvolgers gingen verder met de naam Rama. De laatste was Rama IX. Dit was rond 1950. In 1973 ontstond er een studentenopstand waarin vele doden vielen. Er zijn in al die eeuwen vele staatsgrepen geweest. De laatste was in 1992. In dat jaar werden verkiezingen gehouden. Daarbij kwam de Democratische Partij van Chuan Leekpai aan de macht. In 2001 kwam er een andere partij aan de macht, Thai Rak Thai. Eind 2006 vond er weer eens een staatsgreep plaats door het leger.

Advertenties van onze partners

De cultuur van Thailand

De nationale religie in Thailand is Theravada. Dit is een afgeleide van het Hinayana Boeddhisme. 90% van de inwoners belijdt deze religie. De rest is het Christendom, Islam en het Hindoeïsme. De kunstoorsprong komt vanuit het Boeddhisme. De schildertechniek was erg bijzonder, tweedimensionaal en er werd geen perspectief gebruikt. De Thaise keuken is echt wereldberoemd. De Thai eten de hele dag door kleine hapjes. Noedels en rijst zijn de basisingrediënten. Het eten mag als bijzonder pittig worden omschreven. De inwoners drinken veel omdat het er zo warm is. Een volksdrank is kokosnootsap. Het koningshuis en het geloof zijn belangrijke zaken in het dagelijks leven. Het nationaal geloof is het Theravada boeddhisme. Bijna iedereen heeft dit geloof. In de lente wordt het vliegerfeest gevierd. Een ander speciaal feest is Songkran. Dit is op 13 april en het begin van het boeddhistisch jaar. In mei is het ploegfeest. In november is het festival Loi Kratong. Dus je kunt deze feesten, en nog veel meer, bijwonen tijdens je rondreis door Thailand. De vechtsport is natuurlijk het kickboksen, dat staat op een hoog niveau in Thailand.

Natuur en Landschap Thailand

Thailand is één van de mooiste natuurlanden van de wereld. Je vindt hier dan ook alles. De schitterende rivieren die door het land stromen. De adembenemende bergen in het noorden en zijn pure verrukkelijk mooie eilanden in het zuiden. Ook is er een grote variatie in bossoorten. Er zijn teakbossen, savannes, rubberboombossen, eikenbossen, dennenbossen en palmbossen. Ga dat alles maar eens bekijken tijdens je indrukwekkende rondreis door Thailand. Echt waar, er zijn ruim 27.000 soorten bloemen waaronder de orchidee. Dit is het nationale symbool van Thailand. Ook tref je vele diersoorten aan zoals de gekko, de toekae en natuurlijk de kakkerlakken. In de ruim honderd natuurparken en reservaten kom je luipaarden, hertjes en olifanten tegen. Vooral de laatste heeft veel met Thailand. De Aziatische olifant is een belangrijk symbool. Ben je een vogelliefhebber dan komt dat goed uit. Er zijn wel meer dan 1000 soorten te bewonderen.

Het klimaat van Thailand

Overdag wordt het 30 graden. Ook is het vochtig. Dat komt door het tropische klimaat. Tijdens je rondreis door Thailand zul je best wel eerst hieraan moeten wennen. Vooral in Bangkok kan het erg warm zijn. Van juni tot november valt er regen. De droogste periode is van december tot en met mei. Uiteraard komen verreweg de meeste toeristen hier voor het perfecte weer. In het zuiden valt de meeste neerslag. Dan kan wel dagen doorgaan. In augustus begint de grote moesson. Vooral het zuiden krijgt hiermee te maken maar ook het noorden doet hieraan mee. Aan de oostkust van de Golf van Thailand ligt Pattaya. Vroeger was het een eenvoudig vissersdorpje. Dat is nu wel veranderd. Een topbadplaats waar vooral veel Amerikanen komen. Vele verrukkelijke stranden en veel watersporten. Voeg daarbij dan nog het geweldig uitgaansleven en je hebt een vakantie die je nooit meer zult beleven. Ook een topper is Phuket. Het is een eiland dat bij Thailand hoort. Je kunt hier grandioos snorkelen en duiken. Wel is het hier allemaal wat duurder. Dat moet je er niet van weerhouden het niet te bezoeken tijdens je rondreis door Thailand. Thailand is een land dat je elke dag kunt vereren met een bezoek. Het land is veel meer dan de moeite waard en je wordt er gewoon verliefd op.

Offerte rondreis Thailand? Klik hier