Rondreis Tunesië

Groepsrondreizen Tunesië

Tunesië is een onderdeel van de Maghreblanden. Het is een republiek en ligt in het noorden van Afrika. Tunesië is vijf keer zo groot als Nederland. De buurlanden zijn Libië en Algerije. In het noorden grenst Tunesië aan de Middellandse Zee. De natuurlijke grens in het zuiden is de woestijn ,de Sahara. De hoofdstad is Tunis. Totaal wonen er ongeveer 11 miljoen mensen in Tunesië. Uit etnisch oogpunt bekeken, bestaat het grootste deel van de bevolking uit Berbers. Toch beschouwen ze zichzelf als Arabieren. Tunesië is een erg goed en bekend vakantieland.

De geschiedenis van Tunesie

Tunesië is al tienduizenden jaren oud. En natuurlijk zag het toen heel anders uit. In 814 voor Christus werd Carthago gesticht. Het was voor die tijd een machtige stad en daarom wilden de Romeinen deze stad wel inlijven. Deze poging gebeurde dan ook drie eeuwen later. Hierdoor ontstonden de drie Punische oorlogen. Uiteindelijk wonen de Romeinen en verwoestten de stad. In de 5de en 6de eeuw hoorde Cathago bij het rijk der Vandalen. Deze werden in 540 weer verdreven door de Byzantijnen. In 700 werden ook die weer verdreven en werd het land veroverd door de Arabieren. In deze periode werd de Islam geïntroduceerd en ook de Arabische cultuur en taal. Rond 1200 werd Tunesië geregeerd door de Hafsieden.

Advertenties van onze partners

Er kwam nu een lange tijd van rust, welvaart en culturele oplevingen. In 1540 werd het land bezet door een piraat, Barbarossa. Deze bezetting duurde echter niet lang. In 1575 veroverden de Ottomanen het land en kwam onder Turks gezag. In 1705 kwam Hoessein ben Ali Turki aan de macht en Tunesië bloeide helemaal op. Het land leefde van de zeepiraterij, van de landbouw en van de handel. Begin 19de eeuw werd slavernij en piraterij verboden en dat deed het land geen goed. Het verviel in grote armoede. In 1881 veroverden Frankrijk het land. In 1883 werd Tunesië tot Frans protectoraat verklaard en vele Fransen kwamen nu in Tunesië wonen. In 1956 werd het land officieel onafhankelijk van Frankrijk. De eerste president werd Habib Bourgiba. Het werd tot president voor het leven gekozen. In 1958 werd definitief met Frankrijk gebroken. Tunesië bleef neutraal in de Tweede Wereldoorlog. In maart 1994 werd met grote meerderheid Ben Ali tot president gekozen.

De cultuur van Tunesie

De Islam heeft een grote invloed op het dagelijks leven in Tunesië. Het is een modern Islamitisch land en polygamie is verboden. De bouwkunde is erg gevarieerd. Er zijn vele vloermozaïken bewaard, afkomstig uit de eeuwen voor Christus. Prachtig om te bewonderen in diverse musea. De Tunesische keuken biedt volop variatie. Kamelenvlees is een aanrader. Laat je eens verrassen tijdens je rondreis door Tunesië. Erg bekend is natuurlijk de Couscous met lamsvlees. Ook erg lekker is Brik. Dit is een driehoekige loempia gevuld met ei en tonijn. Een nationale drank is boukha, een soort vijgenjenever. Een topper onder de festivals is het Sahara Festival. Klassieke natuurschoonheid, prachtige zandduinen. Laat je helemaal gaan en ga met een gids de woestijn in. Moet je zeker beleven tijdens de rondreis door Tunesië. Een ander feest is het Internationaal Muziek Festival. Je krijgt muziek te horen van topartiesten. Het speelt zich allemaal af in het El Djem Colosseum.

Natuur en Landschap Tunesie

Vele toeristen gaan naar Tunesië om de schoonheid van de natuur. Hierbij is de oostkust bijzonder in trek vanwege de schitterende baaien. Maar het land biedt nog veel meer. Zoutmeren en bergen. Vele en prachtige uitgestrekte stranden, oasen en woestijn de Sahara maar ook kleine Berberdorpjes. Ga alles maar eens rustig bekijken tijdens je rondreis door Tunesië. Mooie planten zoals de mimosa, jasmijn en de oleander zijn ruimschoots aanwezig. In Tunesië vind je de waterbuffel en de berggazel. Er zijn vele honderden vogelsoorten, evenals honderden soorten vissen en reptielen. Bekend zijn vele badplaatsen in Tunesië en daar gaan de meeste toeristen dan ook naar toe. Een fijne badplaats is Hammamet. Het strand is kilometers lang. Prachtige moderne hotels maar ook restanten uit vroegere tijden geven een charme aan deze stad. Nog zo`n topper is Gammarth. En zo zijn er nog veel meer. Gegarandeerd dat je daar gaan zonnen en genieten tijdens je favoriete rondreis door Tunesië.

Het klimaat van Tunesie

Een Middellands Zeeklimaat in het noorden, een woestijnklimaat in het zuiden. In het noorden erg droge zomers en warm. Zelfs in de winter is het nog 20 graden. In het zuiden wordt het allemaal veel warmer en droger. Overdag kan het makkelijk boven de 50 graden worden. In de avond en nacht koelt het snel af en wordt het koud. Typisch een woestijnklimaat. In de badplaatsen kan de watersporter, de zon- en zeefan prima terecht. Ook voor de natuurliefhebber is hier alles aanwezig voor een geslaagde vakantie. Je kunt het hele jaar door naar Tunesië. Gewoon een geweldig vakantieland. En dat alles op een afstand van drie uur vliegen!

Offerte rondreis Tunesië? Klik hier