Groepsrondreizen in het Verre Oosten

Vroeger. De tijd dat 'snel' en 'vrijblijvend' reizen nog ondenkbaar was. Toen er geen vliegtuigen waren en een reis per boot maanden zou duren. De langste reizen bestonden uit tientallen kilometers die mensen te voet zouden afleggen. De moed om wekenlang te lopen naar een mogelijke bestemming was slechts voor een enkeling weggelegd. In de eeuwen en jaren die volgden, zou er meer gereisd worden. Ontdekkingsreizigers vertrokken met houten schepen naar onontdekte werelddelen en wist eveneens de rijkelui manieren uit te vinden om zichzelf comfortabel te vervoeren. Vanaf de negentiende eeuw kwamen de eerste ontwikkelingen rond 'mogelijke vliegopties' naar buiten. De uitvinders van toen konden niet weten dat het decennia later een van de meest veilige vervoersmiddelen zou worden. Want reizen in grote vliegtuigen naar exotische bestemmingen, dat behoort hedendaags tot de 'gesneden koek'.

Combinatiereis

En die exotische bestemming, dat betreft het Verre Oosten. Het Verre Oosten, hedendaags beter bekend als 'Zuidoost-Azië', is sinds jaar en dag een geliefde bestemming onder reislustige jongeren. Het 'luxeleventje' in Europa wordt enkele weken aan de kant geschoven voor puurheid en 'back to basic'. Echter heeft Azië zoveel mooie en karakteristieke bestemmingen dat het soms onmogelijk lijkt maar één plek te mogen kiezen. Reis je via een reisorganisatie, dan wordt jou de optie geboden om, in groepsverband, meerdere Aziatische bestemmingen te bezoeken door middel van een combinatiereis. Je reist langs de vele hoogtepunten van de Aziatische landen en steden, bouwt sociale contacten op en kan, door middel van eventueel vrijwilligerswerk, eveneens iets voor de lokale bevolking of dieren betekenen.

Groepsreis Bali

Eén van de meest populaire bestemmingen betreft Indonesische eiland 'Bali'. Indonesië telt zo'n driehonderd verschillende etnische groeperingen waarbij er een hoop verschillen zijn in godsdienst, cultuur en bijbehorende tradities. Bali, gelegen tussen de eilanden Java en Lombok, behoort tot de 'Kleine Soenda-eilanden' en telt meer dan vier miljoen inwoners. En al die 'verschillende' inwoners, die nemen je graag mee in hun eigen sterk levende cultuur. Bali staat, naast de imposante en culturele manifestaties, bekend om de prachtige natuur. Zo leent Mount Batur zich perfect voor wandelingen of kun je raften op het wilde water. Daar waar Denpasar alle gemakken van het stadse leven biedt, is het landelijke leven meer puur, 'back to basic' en worden de woningen nog van ambachtelijk houtsnijwerk voorzien, uitkijkend op de vele rijstterrassen. Klinkt jou dit als muziek in de Balinese oren en wil je misschien, door middel van vrijwilligerswerk, iets betekenen voor een ander? Met een groepsreis Bali is alles mogelijk.

Groepsreis Thailand

Bij velen staat Thailand bekend als het land met de wilde dieren, oeroude tempels, helderblauwe wateren en prachtige natuur. Dit land, gelegen aan de Andamanse zee, is een land van cultuur, godsdienst en tradities. De vele tempels zijn dan ook gewijd aan Boeddha. De Thai is erg gesteld op het boeddhisme en haar godsdienst en verwacht van de bezoekende gast hier respectvol mee om te gaan. De hoofdstad van Thailand is Bangkok en biedt alle moderne faciliteiten. In de koningssteden Chiang Mai en Chiang Rai vind je extravagante tempels en enorme boeddhabeelden, grenzend aan imposante natuurgebieden. Om het pure leven en de gastvrijheid van de Thai te ervaren, verblijf je in bijbehorende 'homestays'. Een groepsreis Thailand vergeet je nooit meer.

Groepsreis

Het reizen in groepsverband biedt niet alleen voordelen op sociaal gebied. Naast de gezelligheid van reisgenoten, heb je een stabiele basis omtrent veiligheid, zekerheid en een vol programma met waardevolle activiteiten. Samen maak je 'de reis van je leven' en bezichtig je de 'onontdekte plekken' van het prachtige en exotische 'Verre Oosten'. Ben je benieuwd of groepsreizen ook bij jou past en draag je, eventueel, graag je steentje bij in de vorm van vrijwilligerswerk?