Rondreis Noord-Amerika

Rondreis Noord-Amerika

Offerte rondreis Noord Amerika? Klik hier 

Noord-Amerika ligt zoals de naam al doet vermoeden ten noorden van Zuid-Amerika. Amerika is langs het noorden, oosten en westen omringd door zeeën. De Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Noordelijke IJszee.

Populaire landen Noord-Amerika

Noord-Amerika bestaat uit 40 landen. Veel landen zijn eilanden rondom Noord-Amerika. De grote landen zijn Verenigde Staten, Alaska, Canada en Mexico. De meest populaire vakantielanden in Noord-Amerika zijn Mexico, Verenigde Staten, Dominicaanse republiek, Canada, Cuba, Costa Rica en Sint Maarten.

Uit alle landen van Noord-Amerika is het onmogelijk om een bezienswaardigheid te noemen. Er zijn teveel landen. Jammer, want Noord-Amerika beschikt over veel bijzondere bezienswaardigheden. Uiteenlopend van Natuur tot musea. En van woestijn tot gevangenis.

In Mexico is het op twee na grootste plein van de wereld. Aan dit plein zit het Nationaal Paleis en de Spaanse kathedraal. Allebei een bezoekje waard tijdens een reis naar Mexico, Noord-Amerika.

In de Verenigde staten is New York natuurlijk de stad vol bezienswaardigheden. Het vrijheidsbeeld is waarschijnlijk de meest bekendste. Maar ook Times Square en het Central Park mogen niet overgeslagen worden.  San Francisco is ook een bijzondere stad om heen te gaan. De Golden Gate-brug is een prachtige brug die San Francisco verbindt met het noorden.

En ga je op reis naar Canada dan is Montreal een stad waar je twee steden in een kunt vinden. Motreal heeft een ondergrondse stad. Er zijn 120 in en uitgangen te vinden en de stad ligt onder Montreal zelf. Onder de grond zitten veel winkels, banken, bioscoop, hotels, restaurant en een hockey arena. Dit maakt dat Montreal vaak twee steden in een wordt genoemd.

Klimaat Noord-Amerika

Noord-Amerika heeft een oppervlakte van ruim 24.000.000 vierkante km. Deze oppervlakte ligt verspreid van het noorden tot het zuiden. Hierdoor ligt Noord-Amerika 10 graden van de noordpool en de evenaar. Op een continent zorgt dit voor koude winters aan de ene kant en woestijnen aan de andere kant. Deze brede ligging zorgt voor veel verschillende klimaten. Het grootste deel van dit werelddeel beschikt over het land of zeeklimaat. Alaska en het noorden van Canada hebben een subpolair klimaat. Dit zorgt voor erg koude winters tot 40 graden onder nul. Warme zomers waarbij de temperatuur stijgt tot boven de 30 graden. Deze zomers zijn erg kort. In de regenwouden heerst een tropische klimaat. Hier is de gemiddelde maand temperatuur 18 graden. Echter is het geen droog klimaat.

Vervoer Noord-Amerika

Het reizen door Noord-Amerika wordt vaak met het vliegtuig gedaan. Omdat Noord-Amerika zo groot is, is het bijna onmogelijk om de grote afstanden te rijden met de auto. Binnen steden is het geen probleem om te reizen met de metro. Naar de vele eilanden kun je zowel met vliegtuig (op een paar uitzonderingen na) en met boot. Vanuit andere contineten is Noord-Amerika goed te bereiken. Vanuit alle continenten kun je per vliegtuig naar een of meerdere steden vliegen in Noord-Amerika.