Rondreis Azië

Rondreis Azië

Offerte rondreis Azië? Klik hier 

Azie is afwisselend, watervallen, olifanten, jungle maar ook wierrook, boeddha's en rituelen. Je kan er meerder malen heen gaan en nog verrast worden door nieuwe dingen.

Azië is het grootste werelddeel van de wereld. Azië wordt bewoont door maar liefst 61% van de wereldbevolking. Azië ligt aan de westkant van Europa en Afrika. Ten noorden van Azië ligt de Noordelijke IJszee. Ten oosten de Atlantische Oceaan en Ten zuiden de Indische oceaan. Azië wordt vaak opgedeeld in verschillende subregio's: 

- Noord-Azie
- Verre Oosten
- Centraal-Azie
- Oost-Azie
- Zuid-Azie
- Zuidwest-Azie
- Zuidoost-Azie

Populaire landen Azie

Azië trekt het hele jaar veel reizigers. Dit komt door de uiteenlopende landen. Turkije is waarschijnlijk het meest populaire land van Azië. Vooral in de zomer is Turkije voor veel mensen de vakantiebestemming. Naast Turkije zijn ook Thailand, Sri Lanka, Cyprus en Maleisië voor veel mensen een ideale vakantiebestemming. 

Een populaire stad in Azië is Hongkong. De economische hoofdstad van China. Hongkong is een enorme stad en bestaat maar liefst uit 18 verschillende stadsdelen. En deze bijzondere stad beschikt over veel verschillende bezienswaardigheden. Verschillende parken, pleinen en musea om te bezoeken. Er is ook een Disneyland Hongkong.  De bank of China tower is een bijzonder gebouw. Het is een wolkenkrabber en zoals de naam al zegt een gebouw van de bank van China. Het gebouw is maar liefst 315 meter hoog.

Klimaat Azie

Als je op reis gaat naar Azië is het goed om te onderzoeken wat voor klimaat er per regio op dat moment is. In India kan tijdens de zomerperiode de temperatuur boven de 40 graden uitkomen. Maar in de wereld kan het fors vriezen in Tibet. Het klimaat is verschillend per regio. Azie beschikt over te veel klimaten om ze op te noemen per regio.

Bereikbaarheid Azie

De laatste jaren is het aanbod van reizen binnen Azië sterk toegenomen. Voor een rondreis door Azië is dit erg makkelijk vooral als het over lange afstanden gaat. De prijs is wel hoger dan de bus of de trein maar het kan veel tijd schelen. In Azië kun je goedkope tickets kopen om rond te reizen in dit mooie werelddeel. 

Ook met de trein kun je goed reizen in een aantal landen in Azië. China is hier een goed voorbeeld van. De treinen reiden vrijwel door het hele land. In India is ook goed te reizen met de trein. Een aanrader als je met de trein reist is om goed op te letten waar en wanneer je trein gaat en of je een ticket kan kopen bij een reisbureau in de stad. De aanduiding in deze landen wordt vrijwel alleen in hun taal weergegeven.

De bus is ook nog een mogelijkheid maar de kwaliteit laat soms wat te wensen over. Per land is de kwaliteit erg verschillend. Zo heb je aircobussen met slaapstoelen maar ook kleine busjes waar je met tig man in staat en met dieren.