Rondreis Afrika

Rondreis Afrika

Offerte rondreis Afrika? Klik hier 

Afrika is een van de grootste werelddelen van de wereld. Het ligt ten zuiden van Europa. Afrika wordt slechts met enkele kilometers zee gescheiden van Europa. Afrika wordt omringd door zeeën. Aan de westkust ligt de Atlantische Oceaan aan de oost kust de Indische Oceaan.

Ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking ( 800 miljoen mensen) leeft in Afrika. Het grootste deel van Afrika behoort tot de Derde wereld. Zuid-Afrika hoort niet bij de Derde wereld en wordt vaak gezien als een apart werelddeel van de wereld.

Afrika bestaat uit veel verschillende landen en ook de talen zijn verdeeld over dit werelddeel. Er wordt onder andere Arabische, Frans, Portugees, Engels, Swahili en Afrikaans gepraat.

De geografie in Afrika is afwisselend. Van vruchtbare grond aan de noordkust tot de Savannen in het Zuiden en oosten van Afrika. Onder de vruchtbare grond aan de noordkust ligt de Sahara woestijn. Maar ook regenwouden zijn in Afrika te vinden.

Klimaat Afrika

De temperaturen in Afrika is meestal vrij hoog. Er is een afwisselend droog en nat seizoen. Er valt ongeveer 50 tot 150 centimeter neerslag per jaar. Het klimaat verschild per deel van Afrika. Er is een warm en altijd droog klimaat maar ook een warm altijd nat klimaat.

Populaire landen Afrika

De populairste landen zijn Kongo, Egypte, Marokko en Nigeria. Egypte en Marokko zijn voor veel toeristen de ideale vakantiebestemming. In Kongo is de hoofdstad Kinshasa geliefd. Hier wonen ruim 8 miljoen mensen en hiermee een van de grootste steden van Afrika.

De grote stad in Egypte, Cairo, is de toeristen trekker. In Cairo kun je veel verschillende bezienswaardigheden bekijken. Deze stad is een aanrader voor iedereen die eens een andere cultuur wil ontdekken.

De Cairo tower is zo'n bijzondere bezienswaardigheid. Het is een grote betonnen televisietoren. De toren is gebouwd op een eilandje in de Nijl. De toren heeft een observatieplatform en een restaurant. De toren is 187 meter hoog.

Lagos is de commerciële hoofdstad van Nigeria. In deze stad heerst veel armoede en dat zie je terug op de markt en aan de huisjes. De meeste mensen leven in Lagos van 1 Amerikaanse dollar per dag. Voor veel mensen is dit een van de redenen om Lagos een bezoekje te brengen maar ook de omgeving is een reden om hier heen te gaan. Lagos ligt op verschillende eilandjes die verbonden worden met kilometers lange bruggen. Een bijzonder uitzicht.

Bereikbaarheid Afrika

De bereikbaarheid naar het werelddeel Afrika is afwisselend. De meeste landen beschikken over een eigen vliegveld en daardoor is het goed te bereizen. Egypte heeft een goede verbinding met Europa. Naar Marokko kan op verschillende manieren gereisd worden. Per vliegtuig is Marokko net als Egypte goed te bereiken. Maar door de kleine afstand tussen Spanje en Marokko kun je ook per boot naar Marokko varen. Sommige landen zijn ook een bestemming van verschillende cruisetochten. Meestal is dit in de vorm van een wereldcruise of een Middellandse zee cruise (wanneer ze dus alleen het noordelijke deel van Afrika bereiken).

Pas op!

Als je op reis gaat naar Afrika is het goed om te weten dat er regelmatig burgeroorlogen plaatsvinden in Afrika. Dit komt vaak door politieke onrust, twisten en corrupte regeringen. 

Daarnaast vormt ook hongersnood een groot probleem in verschillende delen van Afrika. Als de oogst tegenvalt zijn de problemen niet te overzien en verhongeren duizenden en soms zelfs miljoenen mensen.