Rondreis Europa

Rondreis Europa

Offerte rondreis Europa? Klik hier 

Europa is het op een na kleinste continent van de wereld. Het ligt ten westen van Azië en ten noorden van Afrika. Aan de andere kant wordt het begrenst door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Europa beschikt over veel verschillende berggebieden. Een voorbeeld hiervan zijn de Balkan en de Alpen.  Het schiereiland waar Europa op ligt vertakt zich ook weer in verschillende schiereilanden: Italië, Spanje en Portugal, Denemarken en Griekenland.  Europa is het werelddeel met veel verschillende soorten culturen maar ook natuur is hier in veel verschillende soorten terug de vinden. Hierdoor is Europa de bestemming om veel van de wereld te kunnen zien.

Klimaat Europa

Europa heeft verschillende klimaten variërend van subtropische tot poolklimaat. In het zuiden is het droog en warm terwijl in Midden en Oost-Europa een vochtig continentaal klimaat is.

Populaire landen Europa

Europa is een klein werelddeel maar bestaat uit veel verschillende landen. In Scandinavië trekt Finland een groot aantal reizigers door de mooie natuur. In het zuiden van Europa zijn Spanje en Turkije enorm favoriet. De laatste jaren is Polen in het oosten van Europa een inhaal sprint aan het maken en ook geliefd onder de toeristen. Europa bestaat uit 10.400.000 km² grond en heeft veel verschillende culturen en nog meer bijzondere bezienswaardigheden hierdoor is het onmogelijk om alle bijzonderheden te beschrijven. Hieronder een kleine selectie. Zwitserse garde

Vaticaanstad is al een bezienswaardigheid op zich maar de politiedienst van Vaticaanstad des te meer. Dit kleinste land ter wereld beschikt over een politiedienst die uniek is. De politiedienst bestaat alleen uit Zwitserse mannen, de Zwitserse garde. Met oude kostuums treden ze tijdens bijzondere gelegenheden naar buiten toe. Een bijzondere gebeurtenis!

Rondreizen dichtbij huis

U hoeft niet persé naar Thailand of de Verenigde Staten af te reizen om een mooie verzorgde rondreis te maken. Toevallig waren dat de afgelopen jaren wel de meest populaire bestemmingen maar wat dacht u van een rondreis langs mooi gelegen chambres d'hôtes van Nederlandse eigenaren in Frankrijk. 's Avonds uitgebreid eten aan een lange tafel met andere gasten en de eigenaren, goed glas wijn er bij en de volgende dag met de auto weer naar de volgende stop reizen, lekker binnendoor over rustige weggetjes. Of wat dacht u van Engeland, Wales en Schotland met overnachtingen in gezellige B&B's en avonds gezellig wat drinken in een echte pub. Of de fjorden van Noorwegen, mooie autoritten maken door de ongerepte Scandinavische natuur.

Hoge kust

De hoge kust in Zweden is een bijzonder stuk natuur. Dit grote gebied natuur is gevormd tijdens de ijstijd. Dit is te zien aan de meren, baaien en vlakke heuvels. Voor de natuurliefhebbende reiziger is dit een aanrader.

Krakau

Krakau is een van de grootste steden van Polen gelegen in het zuiden van het land. Krakau bestaat ook wel bekend als 'Florence van Polen'. Krakau heeft een oude burcht waar verschillende koningen geleefd hebben en staat er een kathedraal in deze stad. Allebei speciale gebouwen om te bezoeken.

Grotten van Postojna

De grotten van Postojna in Slovenie is de op een na grootste grot van de Wereld en bestaat uit ruim 20.000 meter. Slecht 5 km is open voor toeristen. De grotten zijn gevormd door de rivier de Pivka. Deze bijzondere grotten zijn een bekende Sloveense toeristenattractie en zijn elke dag open.

Bereikbaarheid Europa

Europa is vanuit andere continenten goed te bereiken. Elk land heeft een of meerdere vliegvelden. In Europa kun je de verschillende landen ook goed bereiken per trein. Naar de meeste landen gaat een hoge snelheidstrein. Ook is er de mogelijkheid om per auto te reizen. In het noorden, midden en zuiden van Europa is het goed rijden met de auto alleen is de reistijd wat langer.

Voor een reis met veel afwisseling is Europa een goede keus. Je vindt er natuur en cultuur in veel verschillende soorten op een relatief klein werelddeel.