Rondreis Oceanië

Rondreis Oceanië

Offerte rondreis Oceanië? Klik hier 

Oceanie is een verzamelnaam voor een groot aantal eilanden in de Stille Oceaan en de Grote Oceaan. Men denkt dat er ongeveer 25.000 eilanden liggen. Oceanie bestaat voornamelijk uit water. De landen Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea behoren ook tot Oceanie. Echter zijn er veel mensen die het niet als het werelddeel Oceanie zien. Zij zijn van mening dat Oceanie geen werelddeel is maar dat Australië het continent is. Oceanie wordt meestal verdeeld in drie grote eilandgroepen. Polynesië, Melanesië en Micronesië.

Eilanden zoek

In Oceanie zijn twee eilanden zoek. De eilanden zouden gezien zijn in 1843 en in 1902 maar zijn nu niet meer te vinden. De eilanden dragen de namen Maria Theresa en Ernest-Legouvé. Er is geen zekerheid dat de eilanden daadwerkelijk ook echt bestaan. De eilanden hebben een naam gekregen en de precieze ligging is ook bekend. Toch is tot op de dag van vandaag nog niemand gelukt om een van beide eilanden terug te vinden.

Populaire landen Oceanie

De twee grootste landen zijn Australië en Nieuw-Zeeland. Een populair vakantieland voor de Amerikanen is Hawaï. Australië is meestal de bestemming voor backpakkers. 

Nieuw-Zeeland staat voor avontuur en ontspanning. Je kunt er veel bijzondere bloemen en planten vinden in natuurparken. Bloemen en planten die in andere delen van de wereld niet meer voorkomen. Je kunt met een gids op zoek gaan naar bijzondere planten of bloemen. Of wat dacht je van Bungee jumpen? Door de Nieuw-Zeelander zelf bedacht. Heb je meer zin in ontspanning tijdens je reis dan kun je naar het noorden van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland om aan de witte stranden en de blauwe zee te rusten. Ook wel het bounty gevoel genoemd. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. Wellington ligt op het zuidelijke puntje van het Noordereiland. Deze hoofdstad is bijzonder om de aparte gebouwen.

In Australië zijn ook veel natuurparken te vinden. Baaien en golven en de woestijn zijn een groot onderdeel van dit land. De Gibsonwoestijn is een van de grootste woestijnen in Australië. De hofstad van Australië is Sydney en ook de grootste en oudste stad. Een van de grootste toeristen trekkers is het Sydney Opera House. Hoewel het gebouw alleen al een bezienswaardigheid is komen de toeristen vooral voor de Opera en andere muziekstijlen in het gebouw. Voor de natuurliefhebber is in Sydney het Royal Botanic Garden. Deze tuin bestaat maar liefst uit tientallen andere tuinen waar een groot park van is gemaakt. Hier is het heerlijk vertoeven naar een zware dag reizen of werken.

Klimaat Oceanie

Oceanie ligt op het Zuidelijk halfrond. Daardoor zijn de seizoenen anders dan in het Noordelijk halfrond. In Oceane is het in Juli en augustus winter en van december tot februari zomer. Er heerst over het algemeen een subtropische klimaat. Enkele delen van Oceanie hebben een zeeklimaat of een tropische klimaat. Sommige delen van Australië hebben een woestijnklimaat. Het woestijnklimaat zorgt voor droge gebieden. Er groeien bijna geen planten. Enkele planten zoals een cactus zijn sterk genoeg. Deze kunnen een tijd zonder water.

Bereikbaarheid Oceanie

Oceanie is goed te bereiken vanaf verschillende werelddelen. Vooral de twee grote landen hebben een goede verbinden met de andere werelddelen. Meerdere malen per week kun je per vliegtuig naar deze landen. Het grote deel van vervoer gaat per vliegtuig omdat de afstanden groot zijn tussen de verschillende eilanden. Naar sommige langen gaat ook de boot. Dit is tussen de eilanden die niet te ver bij elkaar vandaan liggen. Er zijn veel organisaties die cruisetochten organiseren in het werelddeel Oceanie. Met deze tochten kom je langs zoveel mogelijk landen. Bij de meeste landen ga je ook aan wal om een of meerdere dagen door te brengen in het land of stad.