Rekening houden met het milieu

In het alledaagse leven houden veel mensen zich op diverse manieren bezig met het milieu, maar tijdens het reizen wordt dit wel eens vergeten. Dat komt omdat mensen de routine van hun normale leven even kwijt zijn, en zo tijdelijk andere gewoontes aannemen die misschien minder milieuvriendelijk zijn. Ook kan de vrijheid van een vakantie mensen soms te los met milieukwesties om doen gaan. Gelukkig kan je op een aantal zeer simpele wijzen al een heel stuk bijdragen aan het milieu als je op reis bent. Dit artikel is voor de reiziger die graag zijn steentje bij wil dragen aan een betere, schonere wereld.

 

Hoe een smartphone je kan helpen om milieubewust te reizen

Gelukkig neemt het milieubewustzijn onder reizigers tegenwoordig wel toe, maar er zijn nog steeds mensen die met bepaalde zaken geen rekening houden. Zo kan je bijvoorbeeld al heel veel vervuiling tegengaan door niet iedere dag drie nieuwe waterflesjes meer te kopen en weg te gooien, en te investeren in een goede, hervulbare fles. Ook is het belangrijk om op jezelf gefocust te blijven- als locals hun afval verbranden naast de weg, kan het normaal gaan lijken om je afval ook gewoon neer te gooien. Als toeristische attracties enorm vervuild zijn en er toch al een berg afval ligt, waarom zou je het jouwe dan niet gewoon bovenop de stapel gooien? Onthou in dit soort gevallen dat een betere wereld bij jezelf begint, ruim je afval netjes op, kies voor de meest groene vervoersmiddelen, en probeer je bewust te zijn van de invloeden die jouw acties op het milieu. Respecteer het land dat je bezoekt, en draag je steentje bij.

Waar men vaak niet bij stil staat, is dat een smartphone ook een grote bijdrage kan leveren aan het milieubewustzijn. Denk aan apps en websites die je informatie verstekken over groene vervoerswijzen, maar ook projecten die digitaal opgezet worden via apps als MeetUp waarin vrijwilligers van over de hele wereld bijvoorbeeld samen afval gaan rapen! Of lees eens reviews op TripAdvisor voor je een attractie bezoekt; hier kan je er vaak achter komen welke attracties wel, en welke niet ecologisch verantwoord zijn. Ook zijn alle smartphones tegenwoordig wel voorzien van een camera; je hebt alles dus in slechts één apparaat, en dat scheelt productiematerialen. Bovendien hoef je zaken als vliegtickets niet meer uit te printen, en heb je geen papieren reisgidsen nodig. Dit is gemakkelijk én milieuvriendelijk.

 

Waarom een refurbished smartphone, en waar kan ik die vinden?

Door milieubevorderende apps en informatiebronnen te gebruiken met een refurbished smartphone ben je nóg sterker ecologisch verantwoord bezig. Het productieproces van een smartphone is vrij ingewikkeld, en er zijn een hoop materialen en energie voor nodig. Refurbished modellen zijn toestellen die afgedankte telefoons na uitvoerige controle een tweede leven geven. Hierdoor hoeft er geen nieuw toestel voor je gemaakt te worden, en deze modellen zijn bovendien een stuk goedkoper dan gloednieuwe telefoons. iPhones zijn een uitstekende keuze, omdat ze zeer goede prestaties leveren en dus prima alle hierboven genoemde apps kunnen draaien. De Refurbished iphones van Swoop bieden je dus erg goede opties om een zeer degelijk toestel tegen een voordelige prijs aan te schaffen. Vooral een Refurbished iphone 7, het nieuwste model, is een goede keuze; het zal heel lang duren voor deze verouderd is, en daarmee is het een duurzame en voordelige keuze omdat je jarenlang geen nieuw toestel nodig zal hebben. Swoop is een erg bekende en betrouwbare aanbieder van refurbished toestellen in Nerderland, die bovendien vijf fysieke winkels heeft.

 

Milieuvriendelijk op reis met een refurbished smartphone

Veel mensen vergeten als ze op reis zijn om rekening te houden met het milieu, terwijl het juist belangrijk is om netjes met de natuur en het milieu om te gaan als je in een ander land te gast bent. Een smartphone heeft diverse handige functies die je hierin kunnen ondersteunen. En als je kiest voor een refurbished toestel, is ook het apparaat een verantwoorde keus!