Rondreis Zuid-Amerika

Rondreis Zuid-Amerika

Offerte rondreis Zuid Amerika? Klik hier 

Het werelddeel Zuid-Amerika ligt zoals de naam al doet vermoeden ten zuiden van Noord-Amerika. Aan de oostkant ligt de Atlantische Oceaan ten westen van Zuid-Afrika ligt de Grote Oceaan. Aan het noorden van Zuid-Amerika grenst Midden-Amerika. Een ander veel gebruikte term voor Midden-Amerika is Centraal Amerika. Zuid-Amerika bestaat zowel uit vast land als eilanden. Dit grote werelddeel bestaat uit 14 landen. Een daarvan, Panama, ligt gedeeltelijk in Zuid-Afrika maar behoort officieel tot Midden-Amerika.

Taal

In veel landen in Zuid-Amerika wordt Spaans gesproken. In enkele landen wordt ook Portugees gesproken. Een voorbeeld daarvan is Brazilië. Deze landen behoren tot Latijns Amerika. In sommige landen wordt geen Spaans of Portugees gesproken. Suriname is hier het bekendste voorbeeld van. Suriname behoort dan ook niet tot Latijns Amerika. In Guyana wordt geen Spaans, Portugees of Nederlands gesproken. Guyana is het enige land waar de officiële taal Engels is.

Klimaat

Zuid-Amerika is een groot werelddeel met diverse klimaten. Bijna elk klimaat komt wel voor in Zuid-Amerika. Van een tropisch klimaat tot een toendra klimaat. Het noorden van Zuid-Amerika heeft voornamelijk een warm of tropisch klimaat met als natuurlijke begroeiing het regenwoud. Dit gebied ligt vooral tussen de keerkringen. Een kenmerk van dit gebied is dat er weinig verschil is tussen dag en nacht.  Ten zuiden van het regenwoud gaat het regenwoud over in Pampa's. De Andes heeft een hooggebergte klimaat. Het is hoog in de bergen ijskoud en de grond is vaak het hele jaar door bevroren. De temperatuur is er bijna altijd onder de 0 graden Celsius. Bij het hooggebergte klimaat komt veel neerslag. De neerslag komt er niet vaak in regen maar bijna altijd in sneeuw.

Populaire landen

Elk jaar komen veel reizigers vanuit de hele wereld naar Zuid-Amerika. Vooral de diversiteit in dit werelddeel trekt de reizigers. De populaire bestemmingen zijn dan vaak Brazilië, Suriname en Argentinië. 

Argentinië ligt in het zuiden van Zuid-Amerika tussen de Andes en de zuidelijke Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Buenos Aires. Buenos Aires is de grootste stad van het land met 3 miljoen inwoners. In Argentinië vind je veel bijzondere gebouwen. Een daarvan is het Casa Rosada. Een licht roze gebouw uit 1894. In Casa Rosada zit een museum waar je voorwerpen kunt vinden die aan nationale helden zijn toebedeeld. Het gebouw is een enorme toeristen trekken. Dit komt mede doordat het bewaakt wordt door een eregarde.

In Brazilië is de hoofdstad Brasilia. Brasilia is sinds kort de hoofdstad van Brazilië. In 1960 werd Brasilia de hoofdstad in plaats van Rio de Janeiro. Brasilia heeft veel diversiteit te bieden. Er is veel water te vinden. Rondom en in de stad vind je meren en rivieren. Een bezienswaardigheid is de Kathedraal van Brasilia. Deze kathedraal is niet het standaard kathedraal wat je verwacht. Het is een bijzonder architectonische gebouw.

Suriname is een van de landen wat veel Nederlanders trekt. Dit komt voornamelijk doordat er Nederlands wordt gesproken in dit land. De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. In Suriname is het mogelijk om een tocht door de jungle te maken. Op 20 minuten van Paramaribo is al een jungle. Het is aangeraden om met een gids de jungle in te gaan. De gids kan je veel mooie dieren en planten laten zien waar je zelf misschien over heen kijkt. In Paramaribo kun je het grootste houten gebouw vinden van Latijns Amerika. De Sint Petrus en Paulus Kathedraal. Deze kathedraal staat op dit moment in de steigers vanwege een restauratie. Overigens zijn in het historische centrum van Paramaribo veel houten huizen te vinden.

Vervoer

Het vervoer in Zuid-Amerika verschilt per land. Over het algemeen zijn de steden goed te bereiken per auto of bus. Zuid-Amerika is vanaf elk ander continent goed met het vliegtuig te bereiken. Vanuit Midden-Amerika varen er ook boten naar Zuid-Amerika. Houd er wel rekening mee dat in het zuiden van Zuid-Amerika het vervoer minder is in sommige perioden in verband met de kou.